Ukens profil – Solveig Gysland Sæby

Om det er en legende i klubben som skal trekkes frem, må det bli Soveig Gysland Sæby. Hun er nå inne i sitt nittende år som triatlet og har veldig mange turer til Hawaii og se tilbake på. Denne uken har vi tatt oss friheten til å bli bedre kjent med Solveig.

Navn: Solveig Gysland Sæby
Alder: F50 – 55
Bosted: Stavanger
Sivil stand: Gift
Yrke: Ekspeditør på Vinmonopolet

Hva er din historie?

Mitt første møte med triatlon var i 1997,  på Borneo, hvor vi bodde på den tiden.  Den lokale klubben arrangerte en liten triatlon konkurranse og jeg fikk lyst til å prøve meg. Det var helt nytt for meg og konkurransen hørtes nesten uoverkommelig ut med 300 m svøm, 14 km sykling og 3 km løping.  Jeg kom meg igjennom og opplevde det som utrolig  gøy, i selve konkurransen og etterpå.  Siden den gang har jeg utfordret meg selv og økt distansene for å se hvor langt jeg kunne strekke dette. Jeg fullførte min første Ironman i Malaysia i 2003 der jeg vant min aldersklasse og kvalifiserte meg til VM på Hawaii samme året. Jeg fikk en flott opplevelse på Hawaii, endte på 6. plass i aldersgruppen. Dette ga virkelig  mersmak og et ønske om å gjøre det enda bedre.  Så det ble etter hvert mange flere IM konkurranser rundt om i hele verden og til nå har jeg fullført 23 Ironman konkurranser og ca. 10-12 halve Ironman.

Det som driver meg er vel et ønske om forbedring, ikke så mye i tid lengre, men gode plasseringer i aldersgruppen min. Det er også en fint å beholde den gode formen som jeg har brukt tid på å bygge opp og ta vare på helsen og livsstilen. Det å fullføre en triatlon gir en fantastisk mestringsfølelse.

Jeg har et årlig treningsopplegg som fungerer bra for meg, det er strukturert satt opp, med daglige rutiner og trening i pulssoner.

0813_023594

Solveig på sykkel! Foto: finisherpix/ prvat

Hvilke konkurranser skal du delta på i år og hva er dine kort- og langsiktige målsetninger?

I år skal jeg delta i IM Haugesund, 3. juli og Ironman Florida i November. Jeg har ikke noen spesielt mål i år, nå gjelder det mest å være skadefri og kunne fullføre konkurransene.

Hva er ditt beste triatlonminne?

Når jeg har holdt på med triatlon så lenge så har jeg veldig mange flotte minner fra konkurranser rundt i verden. Men min første Ironman i Malaysia var stort, siden jeg klarte å kvalifisere meg til Hawaii. Det å reise til Hawaii for første gang, oppleve atmosfæren der og konkurrere blant de beste triatletene i verden var litt av en opplevelse med en utrolig stemning.  Men det største jeg har opplevd var på Hawaii i 2007 da jeg ble ropt opp på podium og fikk en flott premie for 5. plassen i aldersgruppen min.

0813_059212

Foto: Privat

Hvordan ser en vanlig treningsuke for din del ut?

Når jeg trener til halv ironman trener jeg ca. 12 – 15 timer i uken. 3 svøm, 3 sykkel og 3 løp. Når jeg skal trene opp til full distanse blir det noen flere timer i uka. Jeg trener også styrke 2 ganger i uka hele året.

Når du har så vondt i beina at du har lyst til å stoppe opp, hva forteller du deg selv da?

Mottoet mitt i slike situasjoner har alltid vært ”Quitting is not an option”

Du har vært flere ganger på Ironman World Championship, Hawaii, hvordan vil du beskrive de opplevelsene?

Hawaii har forandret seg veldig fra 2003 til siste gang jeg var der i 2014. Men det er og blir et ”Mekka” for triatleter, der det hvert år i oktober, samles de beste triatleter i verden fra alle aldersgrupper for å konkurrere sammen. Det er en fantastisk opplevelse med utrolig stemning og jeg føler meg veldig privilegert som har fått være med å oppleve den konkurranse på nært hold.

0813_091232

Solveig her sammen med ektemann og STriK-formann Jan Sæby i 2014 på Hawaii. Foto: Privat

Du har vært mye skadeutsatt den siste tiden, hvordan har veien tilbake vært?

Veien tilbake har vært lang og tung, jeg har slitt i 2 år, mye takket være meg selv som ikke har tatt de signalene kroppen har gitt.  Jeg ble operert for Haglunds hæl i november, det går fremover og jeg håper å kunne løpe i Haugesund.

Til slutt, hvordan vil du beskrive deg selv med tre ord og hvilke tips vil du gi andre?

Målbevisst, sta og fokusert.
Lytt til kroppens signaler, ta en pause i treningen om du føler at du trenger det.

Del innlegget:

Facebook
Twitter

les mer:

Innkalling til årsmøte 2024

Vi kaller herved inn til årsmøte i Stavanger Triathlon Klubb på tirsdag 05.03.2024 kl.1800.  Møtet avholdes i Stavanger Idrettshall på Tjensvoll, i møterom 1 som

STriK klubbtøy 2024

STriK klubbtøy 2023 Vi åpner for bestilling av klubbtøy for 2024 sesongen!   STriK ønsker at så mange som mulig vil bruke det flotte klubbtøyet

Innkalling til årsmøte 2023

Vi kaller herved inn til årsmøte i Stavanger Triathlon Klubb på tirsdag 07.03.2022 kl.1800.    Møtet avholdes i Stavanger Idrettshall på Tjensvoll, i møterom 1