STriK løper for de som ikke kan

På søndag går årets Wings For Life World run av stabelen. Det er tredje gang dette løpet arrangeres i Stavanger og i år stiller STriK mannsterkt med blandt annet Jesper Gejl Hansen, som har satt seg hårete mål. Vi har tatt en prat med Dansken.

Participants compete during the Wings for Life World Run in Stavanger, Norway on May 3th, 2015.

Fra starten i fjorårets løp. foto: Wings for life

Wings for Life – World run er for mange et kjent løp. Konseptet er enkelt, flere tusen løpere over hele verden starter samtidig med et formål, løp så langt du kan før du blir tatt igjen av «catcher car». Den som blir tatt igjen sist, vinner. I 2014 fikk vi i Stavanger seier i kvinneklassen, da Spirits Elise Molvik løp hele 54,79km. I 2014 kunne vi også se våres egen Jesper Hansen så høyt oppe som 11. plass i Norge etter å ha løpt hele 39,03km, en distanse Jesper forbedret til 41,13km i 2015. Så er spørsmålet, vil vi kunne se Jesper bryte maraton grensen nå på søndag?

For det er ingen tvil om at Jesper ønsker dette! Den sympatiske Dansken har flere ganger uttalt at det ville være en god bekreftelse i oppkjøringen til Norseman å få til et maraton her, noe som krever at det løpes på 3:08, eller en pace på 04:28pr/km om man vil. – Jeg har i år meldt meg på for det første å støtte en god sak, men også fordi jeg ønsker å prestere enda bedre en jeg har gjort før. Wings for life er et veldig spesielt løp, for man vet aldri hvor langt man kommer til å løpe, det er også en av årsakene til hvorfor jeg liker å løpe dette løpet, det er liksom ikke «enda et maraton».

På spørsmål om hvilke konkrete målsetninger Hansen har satt seg, utyper han at alt over de magiske 42,2km, er en personlig seier. – Jeg har aldri løpt en meter lenger en 42,2km, så jeg er veldig usikker på hva kroppen og hode sier om jeg når den distansen, jeg vil etter all sannsynlighet da være veldig klar for å bli tatt igjen av Else Kåss Furuseth (sjåfør av catcher car) når jeg har løpt i godt over 3 timer. Videre kan Jesper røpe at den eneste personen han ønsker å slå, er Jesper fra 2015.

Jesper2015

Jesper ala 2015 og 41,13km. Foto: privat

Siden Jesper har løpt dette løpet to ganger tidligere, tok vi oss friheten til å spørre han om han har noen «Danske pro tips» til andre løpere. Der er hans viktigste tips at det gjelder å løpe jevnt hele veien. – Man skal løpe langt, så det må føles lett fra starten av. Jeg som eksempel har planlagt å løpe på en pace omkring 4:27 pr/km for å nå 42.2km, da nytter det ikke og åpne første timen på 4:00 for å komme foran skjema, for så å møte veggen etter to timer og ende på 37km. Jeg vil også be alle og nyte at de faktisk KAN løpe, det er nødvendigvis ikke alle som kan det, det er derfor vi løper dette løpet. «Løp for de som ikke kan!» Jesper slenger også på et siste avsluttende Dansk tips: – Ta med vaselin!

På spørsmål om han foretrekker protein eller øl etter løpet, får vi det meget kloke svaret: – Det skal bli godt med en øl på kvelden sammen med min bror som også løper løpet i år. Og når vi først er inne på drikke, sier Jesper at han i 2014 ikke var flink nok til å drikke underveis og oppfordrer alle til og være nøye med både kosthold og væske både før, under og etter løpet, det kan gjøre en forskjell på store distanser!

Andre som også drømmer om å nå maraton grensen på søndag er Daniel Higraff. Daniel er på en annen side litt mer usikker på om dette er mulig, men utelukker ikke at 40km merket skal passeres før bilen kommer snikende opp på siden. – Jeg tror at 42km er mulig på en maks dag med medvind langs Jæren, men alt over 38km vil for meg være godkjent, uttaler Higraff til STriK.no.

Foreløpig ser vi også navn som Tom Guttormsen, Hans Frode Andersen og Sindre Forsetløkken på startstreken for STriK. Dessverre er Tom noe usikker om han stiller, vi krysser fingrene! Et annet artig bidrag STriK stiller med på søndag, er en av syklistene i front sammen med den som leder. Tore Anvik her nemlig påtatt seg den oppgaven og gleder seg stort. La oss håpe at en viss Jarle Risa sender han ut på en lang, bokstavelig talt søndagstur!

Vi håper å kunne se flere STriKère i gult og svart på startstreken på søndag for å være med å støtte dette fantastiske arrangementet hvor all inntekt går til forskning på ryggmargsskader. «Run for those who can`t»!

Info og påmelding kan finnes her: http://www.wingsforlifeworldrun.com/no/en/stavanger/

 

Del innlegget:

Facebook
Twitter

les mer:

Innkalling til årsmøte 2024

Vi kaller herved inn til årsmøte i Stavanger Triathlon Klubb på tirsdag 05.03.2024 kl.1800.  Møtet avholdes i Stavanger Idrettshall på Tjensvoll, i møterom 1 som

STriK klubbtøy 2024

STriK klubbtøy 2023 Vi åpner for bestilling av klubbtøy for 2024 sesongen!   STriK ønsker at så mange som mulig vil bruke det flotte klubbtøyet

Innkalling til årsmøte 2023

Vi kaller herved inn til årsmøte i Stavanger Triathlon Klubb på tirsdag 07.03.2022 kl.1800.    Møtet avholdes i Stavanger Idrettshall på Tjensvoll, i møterom 1