STriK med Wings i årets World Run

Det ble flere gode løp fra Stavanger Triatlonklubb i årets Wings for Life World Run, blant annet løp Jesper Gejl Hansen inn til en 5.plass i Norge med imponerende 43.8km.

Søndags formiddag gikk starten i årets Wings for Life World Run. Et konsept hvor løpet starter samtidig over hele verden og den som blir tatt sist igjen av Catcher Car, som for øvrig ble kjørt av Else Koss Furuseth i Norge, vinner. Konseptet er også myntet forskning på ryggmargsskade, hvor all inntekt går direkte til dette. Med det er det bare til å takke Redbull og Garmin som er hovedarrangørene av WFL, for et fantastisk tiltak med å arrangere dette veldedighetsløpet som er det det største man finner på verdensbasis, for i år stilte hele 130 000 til start, 1200 av disse i Stavanger.

Det skulle heller ikke legge noe demper på stemningen at værgudene bragte oss skyfri himmel og en temperatur på godt over noen og tjue grader. Løypa som skulle løpes gikk fra Vågen i sentrum ut mot Tasta, videre til Randaberg via Dusavik, før en god runde på Randaberg langs Tunge, Bø, Vistenes og Goa ventet. De som var med enda hadde nå løpt 28km og traseen gikk nå rundt Kvernevik og Tananger før den gikk videre mot Sola for de aller seigeste. Med andre ord en nydelig løype i fantastiske omgivelser.

Tidligere sist uke skrev vi om Jesper og Daniel som kom til å jage maraton distansen. Dessverre har Daniel slitt med sykdom den siste tiden, så han stilte med det han selv sa var en kropp på 75%. Da ble jobben og dra Jesper så lenge det skulle holde, for å bringe han så langt som mulig i jakten på de magiske 42,2km. Andre STriKere til start, var Yulia Sysoeva, Espen Dommersnes, Eugene Bilinski, Hans Frode Andersen og Sindre Forsetløkken.

Meget gledelig skulle det vise seg at Jesper virkelig hadde en god dag. Etter å ha løpt sammen med Daniel de første 27km, løp Jesper alene videre til hele 43.8km og knuste dermed alt av målsetninger og tidligere rekorder. – Jeg var helt ærlig litt usikker før løpet på hvordan det kom til å bli med tanke på den nye løypen og det samme var det om hvordan varmen kom til å påvirke føttene og hydreringen. Uansett så kom jeg godt i gang med Daniel og vi begge løp perfekt i forhold til plan som var å ligge på 4:20 i pace fra start. Vi klarte og slappe av i de lette partiene og løpte hardt men kontrollert i motbakkene.

13147736_10153453643996050_6972906950632279007_o

Jesper (t.h) her sammen med Daniel (t.v) etter ca 10km. Foto: Ingolf Dale

Jeg følte videre at næringsplanen min fungerte og min bror som dessverre løp feil to ganger, ventet på meg etter 38.5km. Etter 39km sto også min familie med Danske flagg og Norske heiarop og ventet på meg. Det var en meget stor milepæl og løpe forbi de etter over tre timer i solen. Men jeg klarte min målsetning og kan med hånden på hjertet si at når bilen nærmet seg, da var det ikke mer å gi. Jeg hadde kramper I både lår og i legger fra 42km. Noen sier at fra tre timer og inn er det kun psyken som teller, men her var det absolutt det fysiske som satte en stopper 🙂

På et lite lurespørsmål om hva vi kan forvente av Jesper a`la 2017, får vi et litt betenkt svar tilbake. – Tja, for at jeg skal kunne forbedre denne distansen, må det nok sykles mindre og løpes mere. Så jeg vil nok bli veldig glad om jeg skulle klare et maraton igjen, men det skulle vært meget artig å sett hvordan drikkestasjonen etter 45km ser ut – den har jeg bare sett fra bussen! 🙂

Videre kan vi også gledelig informere om at Annette Frøyland Hoff løp hele 27.02km, noe som skulle holde til en 1.plass i hennes Age Group. Espen Dommersnes var en av de som kom seg langt over 30km da han sikret seg en 30.plass med distansen 34.88km, det holdt til 4.plass i M18-24. – Jeg har aldri løpt en meter over tre mil før så for meg var det en positiv opplevelse med mine nesten 35km. For min del ble smellen i bakken etter 27 km. Kombinasjonen av varmen og mangel på lange treningsturer i år gjorde at jeg gikk på den berømte 3-mils veggen, sier Dommersnes til STriK.no.

Vi tok også en liten prat med våres Australiener Eugene Bilinski. Etter 20.45km kunne han melde om at han egentlig ønsket å nå 25km, men etter å ha åpnet for hardt, ble det vanskelig. – Jeg får heller ta lærdom av åpningen. Jeg er uansett fornøyd med løpet på 20.45km. Det viktigste var utvilsomt å løpe for de som ikke kan og med den fantastiske rammen vi fikk rundt løpet med alle tilskuerne og det «hjemlige» været, var det hele en fantastisk opplevelse!

unnamed

Mr. Aussie er her i gult helt til venstre. Foto: Ingolf Dale

En annen STriKer som ikke løpte, men som syklet var Tore Anvik. Han fikk æren av å være følgesyklist for lederen av løpet. Etter nesten 62km i sola sammen med Franske Stuck Yoann, var Tore en meget fornøyd man. – Det var sykt inspirerende å sykle så lenge ved siden av en så awesome fyr som Stuck var. Jeg ble i hvert fall inspirert til å løpe mer i min trening etter å ha snakket mye som jeg gjorde med Stuck underveis. Med det været som i tillegg var, hadde meg og min medsyklist, Cato Thorsen en helt fantastisk dag på sykkelsetet!

13112596_10153977770915412_711969214_o

Her er følgesyklistene Tore Anvik (t.v) og Cato Thorsen (t.h) sammen med vinneren på Norsk jord, Stuck Yoann. Foto: Tore Anvik

Vi gratulerer alle de fantastiske resultatene vi produserte på søndag og ikke minst all den innsatsen vi la ned for de som ikke kan løpe. Totalt har STriK samlet inn minimum 4400,- til forskning på ryggmargsskader!
#GoTeamSTriK! #StavangerTriK #STriKRocks

Full resultatliste over STriKere.

5.plass – Jesper Gejl Hansen – 43.80km – 2.plass AG
21.plass – Daniel Higraff – 37.31km – 2.plass AG – Les Daniel sin egen Race report her!
30.plass – Espen Dommersnes – 34.88km
95.plass – Hans Frode Andersen – 27.43km
115.plass – Annette Frøyland Hoff – 27.02 – 1.plass AG
312.plass – Eugene Bilinski – 20.45km
345.plass – Sindre Forsetløkken – 19.69km
511.plass – Yulia Sysoeva – 16.3km

Beklager om noen her er blitt glemt. Gjerne gi beskjed til daniel.higraff@gmail.com.

Del innlegget:

Facebook
Twitter

les mer:

Innkalling til årsmøte 2024

Vi kaller herved inn til årsmøte i Stavanger Triathlon Klubb på tirsdag 05.03.2024 kl.1800.  Møtet avholdes i Stavanger Idrettshall på Tjensvoll, i møterom 1 som

STriK klubbtøy 2024

STriK klubbtøy 2023 Vi åpner for bestilling av klubbtøy for 2024 sesongen!   STriK ønsker at så mange som mulig vil bruke det flotte klubbtøyet

Innkalling til årsmøte 2023

Vi kaller herved inn til årsmøte i Stavanger Triathlon Klubb på tirsdag 07.03.2022 kl.1800.    Møtet avholdes i Stavanger Idrettshall på Tjensvoll, i møterom 1