Sesongåpning på Bryne

Til helgen er vi endelig i gang igjen. Bryne Triathlonklubb inviterer denne gangen til spint-NM, NM i Miksstafett, samt den gode gamle olympiske distansen med mål på toppen av Forum Jæren. STriK stiller som vanlig sterkt med mange deltagere, også med gullambisjoner i AG NM.

STriK med på å skape historie
På søndag vil det i Norsk triatlonsammenheng skapes historie på Bryne. For første gang vil det bli arrangert NM i miksstafett på Norsk jord. I den sammenheng er det veldig kjekt at vi i STriK stiller lag til dette. Laget som går under navnet #TeamSTriK, vi bli ledet an av Jane Stacey på første etappe, etterfulgt av Bjørn Christian Borg og Hanne Sande, før Danske Jesper Gejl Hansen får æren av og løpe den siste etappen.

– Dette bliver skjovt, var det første som kom ut av munnen på våres Danske stjerne etterfulgt av «jeg har ikke svømt i år, så la oss senke målsetningene en del». Uansett hvilke målsetninger laget har, blir det en fantastisk opplevelse og være en del av, det og få delta som lag i en ellers høyst individuell idrett, er noe man må sette pris på og nyte når først muligheten byr seg!

Vi gleder oss veldig til og se laget i aksjon i en disiplin hvor hver utøver svømmer 200m, sykler 7km og løper 2km. Det kommer til å gå fort og det kommer til og bli enormt god stemning rundt «Tjødnå» under denne disiplinen på søndag.

Higraff går for NM-gull
STriK har fra i fjor en regjerende norgesmester i klassen M25 på sprint i Tore Anvik. Dessverre har Tore slitt med skader en god periode og må med det innse at sesongen står i fare. Men STriK har på ingen måte tenkt å gi fra seg tronen i denne klassen. For i februar fylte Daniel Higraff 25 år, og kan har med det store målsetninger om å krone seg selv som Norgesmester på lørdag.

– Får jeg en god dag med maks treff på raceplan, skal NM-gull være innenfor rekkevidde. Men det er noen ukjente navn på startlisten i min klasse, så jeg kan ikke ta noe for gitt, tøft blir det uansett. Men jeg satser på at jeg har funnet tilbake godformen jeg hadde før den trøblete perioden jeg hadde i april og starten av mai, det har i hvert fall sett lyst ut på trening den siste tiden med mye watt og god fart. Jeg er uansett klar til å gi absolutt alt!

Tore (liggende dø) og Daniel (stående) her fra Bryne Tri i fjor, da kjørte begge inn til topp 10 på den olympiske distansen. Foto: DagOliver

Et annet stort medaljehåp for STriK, finner vi i klassen M50. Bjarte Mørk Eikås trener i disse dager for fullt mot Norseman, og har med det lagt et meget godt grunnlag gjennom vinteren og våren, samtidig som at Bjarte er i sin beste svømmeform noen sinne. Om det vil holde til gull for den sindige Bergenseren, det gjenstår og se!

Bjarte i godt driv gjennom Bryne. Foto: Jan Morten Ra

Vi kan jo også nevne at i noen klasser er STriK allerede sikret NM-medalje dersom det fullføres. Dette er i K30 hvor Janne Bjørnsen er meldt på, hvor hun kun møter konkurranse av to andre deltagere. Det samme gjelder for Henning Mikal Tønnesen i M55, så her er det bare til å innkassere edelt metal av høyest mulig valør for klubben. Vi regner med det blir kjørt for gull!

Det blir uansett veldig spennende og se hva gullkandidatene kan få til på lørdag, men noe vi som klubb i år er veldig stolte av, er at det i tillegg til miksstafettlaget, er påmeldt hele tjueseks STriKère til lørdagens festligheter, dette er en liten økning fra fjorårets deltagertall kledd i gult og sort. Ni av disse deltar i Age Group NM, femten gjør den olympiske distansen, mens to gjør sprint mosjon, altså sprint distansen utenfor NM. Deltakerlisten ser slik ut:

NM-Sprint (AG)
Janne Bjørnsen (K30)
Anders Moen (M20)
Daniel Higraff (M25)
Fernando Demiguel (M40)
Eirik Ekeberg (M40)
Bjørn Christian Borg (M45)
Hans Frode Andersen (M45)
Bjarte Mørk Eikås (M50)
Henning Mikal Tønnesen (M55)

Olympisk
Torleik Kleppa
Geir Harald Myrvold
Eugene Bilinski
Anders Økland
Jane Stacey
Hugo Bariteiro
Beate Brekne
Gero Moshagen
Tom Guttormsen
Tommy Løkke
Kjetil Pedersen
Svein Roar Sivertsen
Thomas Oftedal
Tor Odin Ekle
Eirik Stangeland

Sprint Mosjon
Per Ramsø
Arne Hetlelid

NM Misstafett
Team STriK
Jesper Gejl Hansen, Hanne Sande, Bjørn Christian Borg, Jane Stacy

Her er Hugo i godt driv, han løper også i år den olympiske distansen. Foto: Jan Morten Ra

Informasjon
Vi håper at flest mulig tar i bruk STriK-tøy til helgen, slik at vi viser oss fint frem. Nytt klubbtøy er ankommet lager, vi jobber med å få dette ut så fort som mulig sammen med den nye klubbgenseren som vi har et lite utvalg av. Vi vil også prøve å få til en samlingsplass ved Tjødna på lørdag, se etter STriK beachflagg.

Vi minner om at det til alle distanser er obligatorisk race breifing. Slik starter de ulike distansene med tidspungt på breifing i parantes:
Lørdag
NM elite – 13:00 (09:00, Bryne Kro og hotell)
NM AG + sprint mosjon – 12:00 (11:00, skiftesonen)
Olympisk distanse – 11:00 (10:00, skiftesonen)
Supersprint ungdom – 10:00 (09:00, skiftesonen)
Søndag
NM Miksstafett – 11:00 (16:00 LØRDAG, Bryne Kro og hotell)

Da gjenstår det bare og ønske alle lykke til med den Norske sesongåpningen til helgen, dette blir meget artig!

#TeamStriK #STriKRocks

Del innlegget:

Facebook
Twitter

les mer:

Innkalling til årsmøte 2024

Vi kaller herved inn til årsmøte i Stavanger Triathlon Klubb på tirsdag 05.03.2024 kl.1800.  Møtet avholdes i Stavanger Idrettshall på Tjensvoll, i møterom 1 som

STriK klubbtøy 2024

STriK klubbtøy 2023 Vi åpner for bestilling av klubbtøy for 2024 sesongen!   STriK ønsker at så mange som mulig vil bruke det flotte klubbtøyet

Innkalling til årsmøte 2023

Vi kaller herved inn til årsmøte i Stavanger Triathlon Klubb på tirsdag 07.03.2022 kl.1800.    Møtet avholdes i Stavanger Idrettshall på Tjensvoll, i møterom 1