Det snakkes ofte mye om Norseman, Celtman og Austria Xtri, de tre store, de tre harde og de tre virkelig tøffe konkurransene. Også i år må vi i STriK snakke om disse, da vi har deltagere i både Norseman og Celtman.

I fjor kunne vi se Jesper Gejl Hansen og Samme Brough slite seg gjennom Norseman til meget respektable sorte trøyer og gode plasseringer, to prestasjoner som fortjener stor ros! Når det gjelder årets Norseman, vil vi kunne se Bjarte Mork Eikås delta for 7.gang i den legendariske konkurransen. Og Bjarte, han har store mål om å nå Gaustatoppen og sikre seg den sorte trøyen.

– Selv om jeg har vært med 7 ganger tidligere så kribler det allerede i magen når jeg tenker på det som skal skje i august, jeg gleder meg stort allerede. Mine forventninger til Norseman i år er likevel nokså nøkterne, å være blant de 160 som får gå til topps på Gaustatoppen. Jeg begynner tross alt å bli en godt voksen mann og det generelle nivået på Norseman deltakerne har helt klart gått oppover så det er mange spreke folk en må holde bak seg for å være blant de 160.

Men tross en nøktern innstilling, har Bjarte virkelig gjort en god jobb på treningssiden, og er motivert til å jobbe knallhardt videre gjennom sommeren, så lenge kroppen tillater det.

– Treningsmessig så har jeg svømt bra i vinter og når vi får kommet i gang med utesvømmingen nå så regner jeg med å være bedre forberedt på den delen enn jeg har vært noen gang tidligere. Akkurat nå er jeg inne i en periode med litt mer fartsfokus fram til BryneTri der jeg skal kjøre sprint. Så blir det endring til litt lengre distanser fram til neste konkurranse som er Hagesund 70.3. Etter Haugesund blir det langløping så mye jeg tåler uten å pådra meg skader. På sykkel kjører jeg langtur en gang i uka stort sett året rundt og det kommer jeg til å gjøre gjennom oppkjøringsperioden også.

Bjarte her mot Gaustatoppen tilbake i 2004! Foto: Privat

Vi gleder oss stort til og følge Bjarte tett frem mot Norseman, men før Bjarte får utfordre seg selv på Norsk jord i august, skal Daniel Higraff til Skottland allerede 17.juni for og kjempe om topplasseringer i Celtman, en konkurranse som er minst like hard som Norseman.

– Jeg gleder meg som et barn. Det og dra over pytten og få oppleve Skottland på den måten, det er en liten drøm som går i oppfyllelse.

Og Daniel drar ikke bort bare for opplevelsen, han har mål om å kjempe om gode plasseringer, og det med en annen STriKer som support, nemlig Gunnar Aschjem.

– Jeg gikk hardt ut i vinter og sa jeg skulle til Skottland for og kjempe om pallen, noe som så lyst ut helt frem til april, etter det har jeg hatt en noe trøblete periode med sykdom, litt mangel på motivasjon samtidig som fotballen har tatt mye av tiden. Men nå har jeg to-tre uker på å toppe formen, så får vi se hvor god formen kan bli på den tiden. Men målsetningen er nok skrudd ned til topp 10.

For Celtman er ikke for pyser, selv om svømmingen som regel er noe kortere en Norseman sine 3800m grunnet for kaldt vann(!), er syklingen i Skottland hele 202km, hvor det hele veien går opp og ned og garantert blåser. De 42.2km som skal løpes åpner med ca 20km flatt terreng, før de neste 12km bringer Daniel og de andre over to fjell som ruver 1000m over havet. Avslutningsvis venter 8km lett terreng inn til mål. Om vi der får se Daniel i kjent stil med tårevåte øyne og det Norske flagget hevet over hodet sammen med support teamet som består av nevnte Gunnar Aschjem samt Daniels frue, Annichen Zetterstrøm, det får tiden vise.

Det er slik vi liker og se Daniel Higraff. Foto: Privat

– Det blir spennende og det blir en lang dag hvor tilfeldigheter kan spille inn. Jeg håper selvsagt på å nå pallen, men da har jeg en knallhard oppgave foran meg de neste fem ukene. Jeg vet det også er noen sterke navn på startstreken som Stuart Graeme og Chris Stirling, så konkurransen er hard. Men finner jeg tilbake til den formen jeg hadde tidlig i april, så er alt mulig.

Også Gunnar gleder seg veldig til turen, hvor han lover at han skal gjøre alt han kan for at forholdene skal legges til rette for at vi kan kle pallen i gult og sort.

– Jeg forventer en nydelig tur der mine oppgaver vil bli og fore Daniel med nok mat, drikke og motivasjon slik at han vil yte maksimalt og tilrettelegge for at han skal oppnå sine mål. I tillegg håper jeg på å få en bra løpetur i det Skotske høylandet hvor jeg skal gjete meg rundt som en Skotsk Høylandsfe 🙂

Slik skal Gunnar hjelpe Daniel…

Vi i STriK.no kommer til og følge både Bjarte og Daniel tett frem mot disse konkurransene, slik at dere alle kommer til å bli tett oppdatert på hvordan det ligger an. Vi ønsker også begge to lykke til videre med forberedelsene.

Del innlegget:

Facebook
Twitter

les mer:

Innkalling til årsmøte 2024

Vi kaller herved inn til årsmøte i Stavanger Triathlon Klubb på tirsdag 05.03.2024 kl.1800.  Møtet avholdes i Stavanger Idrettshall på Tjensvoll, i møterom 1 som

STriK klubbtøy 2024

STriK klubbtøy 2023 Vi åpner for bestilling av klubbtøy for 2024 sesongen!   STriK ønsker at så mange som mulig vil bruke det flotte klubbtøyet

Innkalling til årsmøte 2023

Vi kaller herved inn til årsmøte i Stavanger Triathlon Klubb på tirsdag 07.03.2022 kl.1800.    Møtet avholdes i Stavanger Idrettshall på Tjensvoll, i møterom 1