STriKs målsetninger for 2017

De aller fleste er nå smått i gang med oppkjøringen til 2017 sesongen. Målsetninger er blitt laget og konkurranseplanene begynner å ta form. Vi har tatt en prat med noen av klubbens mest ivrige medlemmer, og spurt hva det nå jobbes intenst mot.

Meget gledelig kan vi først melde om at STriK også i 2017 blir å se i Norseman Xtreme Triathlon. Bjarte Mork Eikås var en av de heldige som i august tar turen til Eidsfjord. Men det er ikke første gang den opprinnelige Bergenseren skal prøve seg i den ytterst krevende løypen.

Hva følte du når du fikk mail om plass i Norseman? Da jeg fikk plassen måtte jeg gå en runde med meg selv om jeg egentlig hadde lyst til å gå i gang. Men jeg kom fort til det at jeg må bare gripe anledningen til å oppleve en gang til den fantastiske stemningen som det er rundt Norseman.

Du har vært med før, er du like spent denne gang som tidligere? Jeg er minst like spent som tidligere. Du vet at det blir hardt fysisk men i tillegg har du været som har veldig stor påvirkning på om det blir en vanlig hard dag eller en ekstremt hard dag.

Går du inn med noen spesielle målsetninger? Målsetningen er enkel nok; være blandt de 160 som kommer til toppen og sikre svart trøye. Det skal sikres ved å trene mer løping og forbedre løpedelen. Men det blir tøft nok tror jeg, en blir jo ikke yngre med årene og jeg stiller heller ikke i lettvektsklassen så alle høydemetrene er tunge.

Hvorden ser sesongen din ut ellers? Planene ellers for sesongen er NM sprint, IM Haugesund + sikkert noen andre mindre konkurranser.


Bjarte i mål under 70.3 VM i Australia. Foto: finisherpix

En annen Bergenser kledd i gult og svart som til sommeren skal måle krefter i et xTri, er Daniel Higraff. Den Randabergbosatte 24-åringen ble trukket ut til Celtman, en konkurranse som nok er like utfordrende som Norseman, på en litt annen måte.

Hva følte du når du fikk plass i Celtman? Det at jeg skulle få plass i neste års Celtman, det var enormt artig. Man blir alltid litt skuffet når det tradisjonsrike Norseman-avslaget kommer på mail, men da var dette en solid opptur å få i ettertid. Dette blir en opplevelse jeg ser utrolig mye frem til. Skottland er et land jeg lenge har ønsket å oppleve, det og da få oppleve det på denne måten, blir episk.

Hvilke målsetninger har du for konkurransen? Jeg har vært veldig frempå og sagt jeg går for pallen. Det er en veldig kjepphøy målsetning, men jeg har troen på det. Jeg vet Stuart Graeme skal delta neste år, så han vil nok seile opp som en soleklar favoritt det blir vanskelig og utfordre, men pallen er for meg en plass jeg vil strekke meg etter.

Hvilke andre målsetninger venter i 2017? Jeg har Ironman København som mitt andre A-race. Her vil jeg jobbe for å komme så nærme 9 timer så mulig, med sub9:30 som mål. Utenom dette er sesongplanen noe løs, uten noen prioriterte målsetninger annet en å kose meg med denne nydelige sporten!

Hvordan ser du for deg oppkjøringen blir? Den blir lang, hard og utrolig krevende! Det skal ikke spares på noe de neste seks månedene. Jeg er innstilt på målene mine og skal investere alt jeg kan for at de skal bli en realitet. Jeg har aldri før satt så store og utfordrende krav til meg selv, så dette blir en utrolig spennende reise mot sommeren jeg virkelig ser frem til.


Daniel i mål på sin første fulldistanse i Maastricht, Nederland. Foto: finisherpix

I 2016 hadde STriK en man på startstreken når Ironman VM ble arrangert på Hawaii, nemlig Sindre Sørensen. Sindre fikk etter Hawaii en liten periode med veldig lite trening, noe som har ført til at han må konstatere at oppkjøringen blir noe tøffere en tidligere. – Jeg er nå helt ute av form, så jeg må jobbe seriøst gjennom vinteren. Jeg må også jobbe litt mer med fart etter et år med fullt fokus på fulldistanse. Som vanlig håper jeg også at jeg får mer tid i bassenget en tidligere, blir spennende å se hvordan det går denne gangen.

Den fulle sesongplanen har ikke Sindre helt på plass enda, men Barcelona 70.3 og NM sprint på Bryne er stemplet i kalenderen. Vi gleder oss også til å se Sindre stille til start for første gang i Stavanger Triathlon neste år, en konkurranse Sindre i mange år har vært arrangør av og dermed aldri selv deltatt.


Sindre i mål på Hawaii! Foto: finisherpix

Tom Guttormsen på sin side er klar i sin sak. Som Tore og Daniel skal han til København som sitt absolutte største mål. Hvor mye han gleder seg er en annen sak, da det han ser mest frem til er «høsten og masse øl». La oss tolke det slik at Tom gleder seg til målstreken. Ellers finner vi Tom på Bryne, Hove og Ironman Haugesund i forkant av turen til Danmark.

Gunnar Aschjem imponerte meget stort da han i år tok 3.plass i The Arctic Triple, kun slått av blant annet Allan Hovda. Dette var en såpass fin konkurranse, at Gunnar har store planer om å dra opp igjen i 2017. – Jeg har ikke de store klare målene for 2017, men jeg skal ha det gøy på trening og i alle fall delta i Stavanger Triatlon, Bryne Tri og The Arctic Triple. Oppkjøringen blir variert trening gjennom vinteren. Jeg ser for meg en svømmeøkt, én rulle/sykkel ute og en løpeintervall + diverse økter etter dagsform og lyst (langturer, ski, squash++) i uken gjennom vinteren. Ellers melder Gunnar om at det han gleder seg mest til, er følelsen av å stå på en startstrek med nummer på brystet eller badehetta!


Gunnar og fæsken etter 3.plass i Lofoten. Foto: Privat

Jesper Gejl Hansen som i år gjorde en fantastisk innstas på Norseman for STriK, er til neste sesong noe usikker på hvor mye satsning det blir, da familie og nytt hus kommer til å ta mye av tiden til superdansken. – Jeg ønsker veldig gjerne å løpe Wings for Life sammen med en rullestolbruker neste år. Jeg har også et mål om å vinne stafetten på Challenge Norway i Tønsberg sammen med to bekjente. Uten om dette er jeg ikke 100% sikker på om jeg får tid til annet.

Tore Anvik tok i år NM-gull på sprint i M25-29. Han er klokkeklar på at det er en bedrift han skal gjenta i 2017 da sprint-NM tar turen til Bryne. Ellers reiser Tore sammen med Daniel (aka #TeamRandaberg) til København for å jage solide tider under Ironman København. Dette blir Tore sin debut på fulldistanse, noe han ser veldig frem til.


#TeamRandaberg etter målgang under Bryne tri i år. Foto: dagoliver

Tomas Oftedal sine hovedmålsettinger for 2017 er Hove tri og maraton i Amsterdam på høsten. Oppkjøringen blir å trene mye langintervaller i vinter. 3-4 løpeøkter, 2-3 sykkeløkter og 1 svømmeøkt i uken. Fra mars/ april blir det mer fokus på høyintensitet og øktene blir derfor noe kortere. Videre kan Tomas melde om at han ser veldig frem til soaliale treninger og at han SKAL perse med god margin på maraton denne sesongen.

Hele Stavanger Triatlonklubb gleder seg veldig til 2017 sesongen, en sesong vi tror kan ble meget bra sportslig, både i toppen og i bredden. STriK.no vil hele veien skrive historier, rapporter og annet godt lesestoff inn mot sesongen. Har du noe å tipse redasksjonen om, send en mail til daniel.higraff@gmail.com!


Vi ser frem til flere øyeblikk som dette i 2017!
Oppe f.v: Tom Guttormsen (IM Haugesund 2016), Tore Anvik (Toskaskabet 2016), Sindre Sørensen (IM Hawaii 2016). Midten f.v: Bjørn C. Borg (IM Wales), Daniel Higraff, Sindre Sørensen, Tore Anvik (Bryne Tri 2016), Tore Anvik (IM Haugesund). Nede f.v: Sindre Sørensen (Bryne Tri 2016), Daniel Higraff (IM Maastricht-Limburg 2016), Bjarte Eikås (IM 70.3 Vm Australia 2016).

Del innlegget:

Facebook
Twitter

les mer:

Innkalling til årsmøte 2024

Vi kaller herved inn til årsmøte i Stavanger Triathlon Klubb på tirsdag 05.03.2024 kl.1800.  Møtet avholdes i Stavanger Idrettshall på Tjensvoll, i møterom 1 som

STriK klubbtøy 2024

STriK klubbtøy 2023 Vi åpner for bestilling av klubbtøy for 2024 sesongen!   STriK ønsker at så mange som mulig vil bruke det flotte klubbtøyet

Innkalling til årsmøte 2023

Vi kaller herved inn til årsmøte i Stavanger Triathlon Klubb på tirsdag 07.03.2022 kl.1800.    Møtet avholdes i Stavanger Idrettshall på Tjensvoll, i møterom 1