Hva skjer i klubben? – Hawaii, NM-gull og Norseman

Det har vært mye aktivitet i klubben de siste månedene og klubbens medlemmer har markert seg positivt både i Norge og i utlandet. Her har dere en liten oppsummering.

For å gå rett på sak med de virkelig store prestasjonene, så må vi trekke frem Sindre Sørensen som er kvalifisert til IM VM på Hawaii og Olaf Ellefsen som tok bronse i IM70.3 VM. I København gjennomførte Sindre en enorm sterk konkurranse og kjempet seg inn til tiden 09:21:14, som holdt til en 8.plass i AG M35-39, en plassering som skulle sende han til Hawaii. Her er hva Sindre hadde å si etter løpet.

Jeg er veldig fornøyd med løpet i København og at jeg greide å sikre meg Hawaii plass. Alt gikk helt etter plan på svømming, sykling og første 1/3 av løpinga. Men jeg måtte sette ned farten på siste 2/3 av løpinga men greide å fullføre med brukbar fremdrift likevel. 10 minutter «tapt løpetid» gjorde at jeg ble avhengig av litt flaks på roll-down for Hawaii plass, men det gikk heldigvis min vei. Ironman København kan absolutt anbefales! Flott løype, god stemning og lett å reise til fra Stavanger! Nå gleder jeg med veldig til å oppleve Ironman Hawaii og hele rammen rundt dette ikoniske løpet.

I skrivende stund er Sindre på Hawaii og gjør sine siste forberedelser før han gjør sin Kona debut til helgen. STriK.no kommer selvsagt tilbake med mer rundt Sindre sin konkurranse.

sindrekobenhavn_hawaii_slot

En meget fornøyd Sørensen etter Hawaii utdelingen. Foto: Privat

En annen enorm prestasjon fra folk i gult og sort, er Olaf Ellefsen sin bronse i IM70.3 VM. I kok varme Queensland i Australia, holdt den evigunge 72åringen hodet kaldt og kjempet seg opp på pallen i et meget sterkt 70-74 felt! I Australia var også Bjarte Eikås. Han var representert i M50-55 og gjennomførte en veldig fin konkurranse han selv var fornøyd med.

Videre var STriK også representert med to deltagere i årets Norseman Xtreme Triathlon. Klokken grytidlig lørdag 6.august, hoppet Jesper Gejl Hansen og Samme Brough i vannet og begynte ferden mot Gaustatoppen. Etter en lang og kald dag, kom de begge seg elegant til toppen. Samme tok en meget sterk 13.plass med tiden 14:22:31, mens Jesper på sin side løp seg opp til en meget god 43.plass med tiden 13:12:00. Det er to tider som står stor respekt av!

STriK har også gjennom sommeren plukket med seg to NM medaljer. Først under Ironman 70.3, Haugesund løp Daniel Higraff på en dårlig dag inn til NM-sølv på halvdistanse i klassen M18-24 under 90 sekunder bak Mathias Mågerø Svendsen som tok gullet. Omtrent seks uker senere, gjorde Tore Anvik noe lunne det samme under NM i sprint, også arrangert i Haugesund, hvor han sprengte feltet på syklingen og tok et suverent NM-gull i M25-29.

Det var enormt artig å få en NM-medlaje i årets sesong. Det er slike ting man jobber knallhardt for gjennom hele vinteren, da får det edle metallet en fin plass på peishylla, for å si det slik, kan Daniel si til STriK.no. Tore på sin side, synes dette var stas. – Det er jo utrolig stas å kunne kalle seg Norgesmester etter en konkurranse som var veldig rask!

torepallen
Tore på pallen i NM-sprint. Foto: Privat

Når det gjelder andre pallplasser til STriK denne sommeren kan vi nevne Gunnar Aschjem som tok en overbevisende 3.plass med tiden 12:55:03 i Lofoten Xtreme Triathlon, også kjent som The Arctic Tripple, kun slått av Norsemankongen Allan Hovda og Stian Gilje. Det er også verd å nevne at Gunnar kun var 50 minutter bak Allan, det er sterkt! Her er hva Gunnar selv hadde å si.

Lofoten var helt villt! Bortsett fra å være sykt fornøyd med å klatre opp på podiet må jeg si at det var et veldig bra arrangement. Både løypa og arrangørene var helt topp. Akkurat den type arrangement jeg digger. Arrangøren gjør alt for at løperne skal ha en best mulig opplevelse og løypa går i en natur som er helt fantastisk. Svømminga var lengre enn antatt (4300m), men gikk fortere enn jeg hadde trodd. Skjønte ingenting ved runding av første bøye etter ca 1,2km da jeg fikk øye på Allan Hovda. Hang meg på halen hans resten av svømminga og hadde egentlig god kontroll på tempoet hans. Bra følelse å surfe på halebølga til Hovda samtidig som man titter opp på Svolværgeita, fiskeskuter og fiskehjel! 1:18 og 4. mann opp av vannet. Syklinga er spektakulær med mye bra natur. Den er ikke altfor hard, men uansett merker man 196km. Jeg fikk det litt mellom 90km og Henningsvær (170km) og tapte noen plasser. Fikk fylt på godt med mat og drikke mellom Henningsvær og Svolvær/T2 så jeg var klar for løpinga. Løpedelen var ganske rå. Hadde en plan om 5:20-5:40min/km på den flate delen, men gønna på med 4:30-4:50min/km og henta inn 3. plassen ved skiftesonen til terrenget. Etter det var det tøft og teknisk terreng store deler av de siste 20km, noe som passet meg ypperlig! Naturen i Lofoten er så flott at man ikke helt vil at det skal være over, selv om det har vært en lang dag. Målgangen på torget i Svolvær er noe jeg sent vil glemme. Løp langs brygga, forbi alle restaurantene og inn på torget. Vanvittig god stemning, godt hauset opp av speaker. Deretter under fiskehjellet og inn i mål. 3. plass, 12timer 55min, fin tur -> Fornøyd!

20160820_191706
Gunnar fikk fisket i land en pallplass i Lofoten!

Jesper Gejl Hanser har også gjort andre ting en å overbevise i NxTri, han tok for noen uker siden en 3.plass i Arena Halvmaraton, med barnevogn. Ja, dere leste rett. Superdansken løp inn på tiden 1:29:01 med sin datter i vogn. Kudos for den prestasjonen.

Det har også vært en del STriKere på tur ut i verden for å gjøre fulldistanser. Først ut var Daniel Higraff som gjorde sin Ironman debut i Maastricht, Nederland. Der gikk alt etter planen og med tiden 10:23:08, ble det en overbevisende 5.plass i et sterkt M18-24 felt. For noen helger siden var Bjørn Christian Borg i Wales for å gjøre sin fulldistanse for året. Der følte han selv det ikke gikk optimalt, men tiden 12:34:11 i den tøffe løypen i Wales, er ikke til å le av!

13876296_10154249615960985_8597438476728074838_n
Daniel i mål til 5.plass i debuten.

På tur i Wales var også STriKs bestefar, Alfred Johnsen for ikke så lengde siden, da han gjennomførte «The Brutal». Her gikk alt, tross en trøblete svøm, meget godt, og Alfred kom til mål som nr. 7. Les hva 3atlet.no har skrevet om saken i «Brutalt for bestefar». http://3atlet.no/2016/09/19/brutalt-for-bestefar/

Avslutningsvis oppfordrer vi alle til å følge med på Sindre Sørensen sin ferd gjennom Kona på lørdag. Det og ha en STriKer representert på Hawaii, er stort! Vi vil også på søndag ha Thomas Oftedal på plass i Tyskland, hvor han skal løpe Munchen Marathon. Lykke til begge to!

Vi vil også gratulere alle kledd i gult og sort med sommerens konkurranser. Vi har sjelden sett mer glede i denne sporten en hva vi har gjort i år! Vi kunne nevnt i fleng med resultater og fornøyde medlemmer, noe som er veldig positivt! GODT JOBBA!

Oppdatert liste over pallplasser i klubben denne sesongen.
Hålandvannet Halvmaraton – Sindre Sørensen, 1.plass & Daniel Higraff, 3.plass.
Bryne Triathlon, olympisk distanse – Sindre Sørensen, 1.plass
Stavanger Triathlon, olympisk distanse – Daniel Higraff, 3.plass
ETU Age Group EM, olympisk distanse, Lisboa – Olaf Ellefsen, 2.plass M70-74
NM Langdistanse – Daniel Higraff, 2.plass M18-24
NM Sprint – Tore Anvik, 1.plass M25-29
The Arctic Tripple, Lofoten – Gunnar Aschjem, 3.plass
Hyunday Tempo – Tore Anvik, 3.plass
IM70.3 VM, Australia – Olaf Ellefsen, 3.plass M70-74
Arena Halvmaraton – Jesper Gejl Hansen, 3.plass

Del innlegget:

Facebook
Twitter

les mer:

Innkalling til årsmøte 2024

Vi kaller herved inn til årsmøte i Stavanger Triathlon Klubb på tirsdag 05.03.2024 kl.1800.  Møtet avholdes i Stavanger Idrettshall på Tjensvoll, i møterom 1 som

STriK klubbtøy 2024

STriK klubbtøy 2023 Vi åpner for bestilling av klubbtøy for 2024 sesongen!   STriK ønsker at så mange som mulig vil bruke det flotte klubbtøyet

Innkalling til årsmøte 2023

Vi kaller herved inn til årsmøte i Stavanger Triathlon Klubb på tirsdag 07.03.2022 kl.1800.    Møtet avholdes i Stavanger Idrettshall på Tjensvoll, i møterom 1