Jesper og Samme klar for NxTri

I morgen braker det løs. Årets tøffeste begivenhet finner sted, og på startstreken stiller to fra STriK i form av en Danske som konkurrer for sine «børn», og en Brittisk kvinne laget av stål.

6. august 2016, dagen alle triatleter vet hva skjer. Det er da Norseman Xtreme Triathlon 2016 svømmes i gang. Over 250 atleter setter klokken 05:00 kursen mot Gaustatoppen, men først skal det svømmes 3.8km i Eidfjoren, sykles 180km over vidden og løpes 42.2km. Distansen er brutal, forholdene er ikke lette, og vanntemperaturen, den er grusom. Midt oppi dette kaoset, finner vi fra STriK Jesper Gejl Hansen og Samme Brough.

Både Jesper og Samme har jobbet knallhardt mot denne dagen i hele år, og når det kun gjenstår 16 timer, tok vi i STriK.no en liten prat med Jesper for å høre hvordan det står til.

Da vi spør Jesper hvilke tanker han har for morgendagen, forteller Dansken ivrig.

«Norseman er og blir unikt. Jeg er reist til Eidfjord med fantastisk gode venner og supportere, så «as we speak» har jeg det veldig bra i super selskap. Når det så er sagt er jeg utrolig spent på morgendagen. Der er snak om MANGE timers aktivitet i et vær som dessverre ikke ser supergodt ut. Det meldes meget regn, og det er en skam, da jeg ikke kan kjøre spesielt godt ned bakkene. Jeg føler jeg har forberedt meg godt ellers og vil gjøre alt for at mine supportere ikke føler de har reist opp hit forgjeves!»

På spørsmål om hvordan vanntemperaturen er, kan Jesper melde om at den nå er 13-14 grader. «Det føles kaldt, men ok. Det er veldig spesielt og svømme i fjorden og jeg gleder meg veldig til og hoppe fra ferjen i morgen tidlig.

Jesper forteller videre at han merker fokuset er litt annerledes inn mot Norseman, enn andre konkurranser. «At Norseman er hardt er utvilsomt, MEN jeg går inn til dette racet med en tanke om at det også skal være en opplevelse. Jeg vil på ingen måte si at jeg er avslappet før start, men prestasjonsfokuset er annerledes en da jeg kjørte i Barcelona eller København. Dog er jeg 100% sikker på at jeg blir så trøtt at hele følelsesregisteret kommer i spill. Jeg tror mine supportere kommer til og booste min motivasjon veldig mye. Min bror skal løpe med opp bakken – han har alltid vært ett forbilde for meg. Jeg vil gjøre alt for ikke å skuffe ham og alle de andre. Selv om han sikkert kan nøyes med å løpe i sone 1 hele veien»

Jesper har også for anledningen skaffet seg en spesialdesignet drakt, hvor hans barn er å se på lårene. Dette beskriver han slik: «Mine barn betyr utrolig mye for meg. Derfor valgte jeg å designe en drakt, hvor de er med på. Jeg tror og håper at de kan gi meg den lille ekstra kicket for at jeg skal pushe meg selv maksimalt. Min kjære mente forresten også hun burde være med på trøyen – beklager, Silje, at det ikke ble slik denne gangen! J»

Til slutt kan Jesper melde om at han tross en hektisk hverdag med to msåbarn og fulltidsjobb, føler forberedt for Gaustatoppen. «Det er utrolig vanskelig å spå om alle forberedelser er gjort best mulig. Som far til to og med fulltidsjobb, kan man ikke trene som en proff utøver, selv om det ville være herlig og prøve. Jeg føler meg i god fysisk og mental form. Løpeturen i Wings for life med Daniel fra klubben tidligere i år, ga meg en innsikt i aspektet omkring «the fastest way to get there is to go slow». Det var lærerikt og fett! No gleder jeg meg stort til i morgen på å ta fatt på dette sammen med min familie og support!»

Begge to kan i morgen GPS-spores via norseman sine hjemmesider, NxTri.com. Gå inn der og søk opp Jesper med startnummer 217 og Samme med startnummer **.

Både Jesper og Samme har hele STriK i ryggen, vi heier på dere!

13898445_10153995245398495_131154148_o

 

Del innlegget:

Facebook
Twitter

les mer:

Innkalling til årsmøte 2024

Vi kaller herved inn til årsmøte i Stavanger Triathlon Klubb på tirsdag 05.03.2024 kl.1800.  Møtet avholdes i Stavanger Idrettshall på Tjensvoll, i møterom 1 som

STriK klubbtøy 2024

STriK klubbtøy 2023 Vi åpner for bestilling av klubbtøy for 2024 sesongen!   STriK ønsker at så mange som mulig vil bruke det flotte klubbtøyet

Innkalling til årsmøte 2023

Vi kaller herved inn til årsmøte i Stavanger Triathlon Klubb på tirsdag 07.03.2022 kl.1800.    Møtet avholdes i Stavanger Idrettshall på Tjensvoll, i møterom 1