#throwbackthursday med: Bjørn Christian Borg

Bjørn Christian Borg, en trofast mann i STriK. Du kjenner han gjerne best som karen med solbriller på og kjeks i posen når tiden blir tatt på ypperlig vis på treningstriène på Ganddal. Men BC Borg har gjort mer en å arrangere treningstriathlon i år, han har blant annet gjort fulldistanse i Wales!

Hva var din beste konkurranse i år?
Årets store konkurranse var Ironman Wales. I 2014 var jeg småforkjølet og usikker på om jeg kunne delta, men gjennomførte. I fjor ble jeg skikkelig syk og leverte inn timing-chip kl 05.30 racemorning. Endte opp som tilskuer på et Ironmanarrangement, men forsøkte så godt jeg kunne å heie på alle andre. I år kunne jeg endelig gjennomføre løypa helt frisk! Fantastisk løype og publikum er helt gale, men lange distanser er lunefulle. Svømmingen gikk over all forventning, men så lurte jeg nok meg selv utover dagen. Det ble omtrent bråstopp etter 12-14k på løp, men jeg fullførte selv om tanken på å gi seg streifet meg hver gang vi løp forbi hotellerommet (4 ganger…)

Hva er det morsomste som har skjedd i årets sesong?
God fokus på svømming gjennom vinteren gjorde at jeg gjennomførte min aller beste 3,8k svømming noen sinne i Wales. Det er rart med det, men trening hjelper…..Begynte å plystre da jeg løp opp fra stranda og fikk noen blikk og kommentarer fra andre. De lurte på hvorfor i all verden jeg plystret mens jeg løp.

Hva er det verste som har skjedd i forbindelse med konkurranse eller tening for din del i år?
Har sluppet unna uhell og skader i år også, men jeg liker aldri å sykle forbi ulykker. Det gjorde jeg flere ganger i Wales. Det farer noen tanker gjennom hodet når du sykler forbi andre som ligger stille med nakkekrage og mye blod på kroppen….

Det var heller ikke veldig lurt å sykle opp til toppen av Gran Canaria med mine brødre i påsken med alt for lite klær. Ja, det var 25 grader og sol nede ved kysten, men på toppen var det ensifret og lett yr.

Har du noen rare fakta eller hemmeligheter fra årets sesong?
Har svært få hemmeligheter, men tenker at det er viktig med balanse i det du holder på med. Spis greit, sov nok, tren riktig i forhold til distansen du skal være med på og ta hensyn til jobb og familie. Har vært flink til å kutte ned på trening f.eks. i perioder da det var hektisk på jobb.

Hvilken konkurranse var du mest nervøs for i år?
Er alltid mest nervøs for kortere distanser. Full fart fra start passer kanskje ikke helt ung mann på 44 år best. Jo lengre distanse, jo mindre nervøs. Derfor var jeg litt nervøs før både Bryne, Hove og Stavanger Tri i år.

Hva var det første du gjorde etter du var ferdig med din siste konkurranse for i år?
La meg ned og kysset den røde løperen. Deretter en dusj og et bedre måltid med kona som var med for å heie. Godt det ble den rekkefølgen….

Hva er dine målsetninger for neste år?
Kaster inn et lodd i hatten for å være med på ferja ut fra Eidfjord i august, og så er det jo NM på Bryne. Det må man jo bare være med på! Målet er å bli bedre til å løpe, så jeg har allerede vært med Spirit friidrett på en intervalløkt. Hardt og brutalt!

Og til slutt, om du ikke drev med triatlon, hva annet hadde du brukt fritiden din på?
Har fortid som aktiv hobbymusiker, til og med dænsebandmusiker på Toten. Det hender jeg fortsatt spiller litt, og hadde jeg ikke trent hadde jeg nok brukt mer tid på det.

 

PS, har du enda ikke likt våres nye facebook side, gjør det. Følg oss også på instagram!

Del innlegget:

Facebook
Twitter

les mer:

Innkalling til årsmøte 2024

Vi kaller herved inn til årsmøte i Stavanger Triathlon Klubb på tirsdag 05.03.2024 kl.1800.  Møtet avholdes i Stavanger Idrettshall på Tjensvoll, i møterom 1 som

STriK klubbtøy 2024

STriK klubbtøy 2023 Vi åpner for bestilling av klubbtøy for 2024 sesongen!   STriK ønsker at så mange som mulig vil bruke det flotte klubbtøyet

Innkalling til årsmøte 2023

Vi kaller herved inn til årsmøte i Stavanger Triathlon Klubb på tirsdag 07.03.2022 kl.1800.    Møtet avholdes i Stavanger Idrettshall på Tjensvoll, i møterom 1