Photo Credit Dag Oliver-150

STriK´s Rising Star – Daniel Higraff – har sin debut på Ironman distansen i Maastricht denne helga. Daniel har bak seg 2 år med målrettet trening og når han endelig skal til pers er det mye spenning og nerver i lufta.  Daniel har lagt ut følgende oppdatering på sin egen blogg:

«Det er kun to dager igjen!!!
Her er min race preview, tanker om konkurransen og annet når det nå kun er 38 timer til jeg begynner min vei mot å bli en Ironman.
http://www.veienmotironman.com/ironman-maastricht-limburg–race-preview

Klubbkamerat Jesper Gejl Hansen (som selv nærmer seg sin Norseman debut) har i tillegg gjort et dybdeintervju med Daniel for å få svar på de viktige spørsmålene rundt søndagens konkurranse, og intervjuet gjengis i sin helhet her 🙂

JG: Hvordan har du forberedt dig?

DH: Jeg har hatt en veldig nøye planlagt forberedelse inn mot konkurransen. Sammen med min trener Tore Anvik, har vi funnet en plan som virker å være bunnsolid. Jeg merker formen er meget god, og nå handler det bare om å få et størst mulig overskudd frem mot søndag.

JG: Du har haft en hurtig udvikling som triatlet og gode placeringer i denne sæson – hvad er dine bedste råd til andre som ønsker at starte med triatlon?

DH: Takk for det! Ja, jeg har prestert over forventet i år. Jeg visste det var mulig å nå et meget bra nivå til denne sesongen, men at jeg skulle ta pallplasser og NM-sølv i min Age Group langdistanse i Haugesund, det var ikke regnet med.
Om jeg har noen tips, så er det å vite at alt er mulig å oppnå med riktig innstilling og knallhardt arbeid. Selvsagt krever det veldig mye om man virkelig vil satse, men så lenge gleden er der hele veien, er det ingen problem.

JG: En Ironman er absolut seriøst! Hvad er dine tanker rundt kosten dagen før og under?

DH: Kostholdet er gjerne den fjerde disiplinen. Jeg har en nøye planlagt plan hvor karbohydrater og kalorier er regnet ut ned på grammet. Jeg velger å se på sykkeletappen som en transportetappe hvor det gjelder å treffe på næringsplanen for å prestere maksimalt på løp.
Jeg er også veldig bevisst på hva jeg spiser fra og med tre dager i forkant, hvor det handler om å få i seg lett fordøyelig mat som inneholder riktig mengde av blant annet karbohydrater. Det er også viktig å hele veien gi kroppen nok væske inn mot race day.

JG: Hvordan har du tenkt dig at fejre når du kommer over mål og 3 timer senere?
DH: Kjenner jeg meg selv rett, kommer til å være på gråten i det jeg går i mål. Jeg har også med meg et Norsk flagg som jeg vil motta av supportcrewet før mål, som jeg ønsker å ha med meg på oppløpet. Dette var en drøm jeg hadde når jeg var i Ironman 70.3 VM i fjor, men brakk da skulderen to dager før, noe som spolerte de planene. Så dette en nydelig anledning for å ta igjen det «tapte». På kvelden etter, håper jeg at kroppen er klar for litt feiring. Jeg har en flaske champagne stående på rommet, som jeg håper kan åpnes. Noen øl til den forhåpentligvis nydelige middagen står også på planen. Dette er et mål jeg har jobbet målrettet mot i to år nå, da skal det virkelig feires!

JG: hvor meget betyder dit udstyr for dig i et langt race som dette?

DH: Utstyr er viktig for meg, spesielt når det kommer til sykkel og jeg begynner å bli veldig fornøyd med konkurranse set-upèn min. Jeg har i år en fantastisk rask sykkel i mon Argon18 E-116 som nylig fikk et par Unaas SS-80 hjul som sko. Dette gir meg en fantastisk god aerodynamikk, noe som er et veldig viktig punkt for meg, som er mye terpet og trent på i år. Ellers er det selvsagt viktig med utstyr som man føler seg komfortabel i, noe jeg føler at er på plass.

Alle oss i STriK ønsker Daniel alt mulig hell og lykke på søndagens konkurranse!